Македонија Три милијарди евра во капитални инвестиции

Ковачки: Македонија заслужува да биде горда, затоа 3 милијарди евра за капитални инвестиции, а за општините по 250 милиони евра годишно со владата на ВМРО-ДПМНЕ

За да се случат овие промени, почитувани граѓани, Ве повикувам на 24 април масовно да излеземе и да го заокружиме бројот 2 за професорката Гордана Силјановска Давкова, за Македонија повторно да биде горда.

Ковачки: Македонија заслужува да биде горда, затоа 3 милијарди евра за капитални инвестиции, а за општините по 250 милиони евра годишно со владата на ВМРО-ДПМНЕ

И Македонија и Македонска Каменица заслужуваат да бидат повторно горди, вели Драган Ковачки, член на ИК на ВМРО-ДПМНЕ и носител на Изборна единица 3.

-Затоа планираме да инвестираме 3 милијарди евра во капитални инвестиции, планираме да дивестираме 250 милиони евра од централниот буџет за нашите општини, од кои 3 милиони евра ќе одат директно до Македонска Каменица и нејзините граѓани.

За да се случат овие промени, почитувани граѓани, Ве повикувам на 24 април масовно да излеземе и да го заокружиме бројот 2 за професорката Гордана Силјановска Давкова, за Македонија повторно да биде горда.

Најнови вести од Македонија

To top