Македонија

Ковачки: Градоначалниците на Крива Паланка и Пробиштип вршат злоупотреба на институциите и прават притисоци врз граѓаните, Лукаревска ги злоупотребува институциите во Свети Николе и Берово

Ковачки: Градоначалниците на Крива Паланка и Пробиштип вршат злоупотреба на институциите и прават притисоци врз граѓаните, Лукаревска ги злоупотребува институциите во Свети Николе и Берово

Ми јавуваат од терен дека градоначалниците на Пробиштип и на Крива Паланка вршат злоупотреби на институциите и вршат притисоци на граѓаните, истото се случува и од страна на Сања Лукаревска врши директна злоупотреба на институциите и во Берово и во Свети Николе, ова денеска преку изјава за медиумите го истакнува носителот на ИЕ 3 Драган Ковачки од ВМРО-ДПМНЕ.

„Меѓутоа треба да знаат, дека секоја постапка има своја последица, дека одговорноста ќе стигне на 9 мај, ги повикувам граѓаните да не се плашат и да се охрабрат, масовно да излезат на 24 април да го заокружат бројот 2 за Гордана Силјановска Давкова и заеднички да ги донесеме промените, затоа што граѓаните тоа го заслужуваат“, вели Ковачки.

Најнови вести од Македонија

To top