Македонија уставен суд

Кацарска нема да предложи свој наследник за да не се сфати дека лобира за некој

Нема да предложам ниту еден кандидат за претседател на Уставниот суд, за тоа да не биде сфатено дека пренесувам нечија порака, порача претседателката на Уставниот суд Добрила Кацарска во вечерашната Топ Тема на Телма.

Кацарска нема да предложи свој наследник за да не се сфати дека лобира за некој

Нема да предложам ниту еден кандидат за претседател на Уставниот суд, за тоа да не биде сфатено дека пренесувам нечија порака, порача претседателката на Уставниот суд Добрила Кацарска во вечерашната Топ Тема на Телма.

-Да не помисли некој дека јас пренесувам нечија порака, дека некој ми кажал кого да предожам, или нешто слично. Знаете, секогаш нешто погрешно се толкува во јавноста, рече Кацарска.

Појасни дека гласањето е тајно, а за кого таа ќе гласа не може да каже. Инсистира дека досега никој не ѝ се јавил да лобира за никого.

Најнови вести од Македонија

To top