Македонија

ФОТО ГАЛЕРИЈА од големиот народен митинг на ВМРО-ДПМНЕ пред Влада

ФОТО ГАЛЕРИЈА од големиот народен митинг на ВМРО-ДПМНЕ пред Влада

Со митинг пред Владата, ВМРО-ДПМНЕ вечерва ја започна кампањата за Претседателските избори.

На митингот се обратија кандидатката на ВМРО-ДПМНЕ за претседател на државата Гордана Силјановска Давкова и партискиот лидер Христијан Мицкоски.

Реки народ пред Владата на Македонија, безусловно дадоа поддршка на професорката Силјановска Давкова.

Во својот говор професорката Силјановска Давкова порача:

Гордоста не се купува или подарува. Гордоста се заслужува. Ова е годината кога одбележуваме 80 години од македонската државност, 80 години од АСНОМ. Партизаните, беа инспирирани од првиот Илинден и затоа влегоа во вториот Илинден, во борба за слобода.

Е така се гради гордост, тие загинаа за нас, за Македонија да ја направат горда.Ние тоа мора да го почитуваме. Тие тоа го заслужуваат, нашиот народ тука тоа го заслужува!

Најнови вести од Македонија

To top