Македонија ДИК

Еве што велат резултатите: Силјановска Давкова со ОГРОМНА предност пред Пендаровски

Гордана Силјановска Давкова: 321.919 гласа

Еве што велат резултатите: Силјановска Давкова со ОГРОМНА предност пред Пендаровски

Огромна е предноста на кандидатката за претседателка Гордана Силјановска Давкова, наспроти гласовите Стево Пендаровски.

Имено бројот на гласови од  досега преброени 61,89 % од избирачите е следен:

Гордана Силјановска Давкова: 321.919 гласа

Стево Пендаровски: 148.543 гласа

Најнови вести од Македонија

To top