Македонија 53 се прифатени, 9 се одбиени

До ДИК досега 209 електронски пријави за регистрација на гласачи од дијаспората

Ппријави од дипломатските претставништва се уште не се пристигнати до ДИК.

До ДИК досега 209 електронски пријави за регистрација на гласачи од дијаспората

До попладневните часови пристигнати се вкупно 209 електронски пријави за регистрација на гласачи од дијаспората за претстојните парламентарни и претседателски избори, информираат за МИА од Државната изборна комисија (ДИК).

Од ДИК посочуваат дека од вкупниот број пријави 53 се прифатени, девет се одбиени, а за 147 пријави во тек е на обработка.

Ппријави од дипломатските претставништва се уште не се пристигнати до ДИК.

Согласно Роковникот на ДИК, доставувањето на пријавите за гласање на изборите е до 20 март, в среда.

Поврзани теми

To top