Македонија дкск

ДКСК: Од 1 јануари 2024 во функција нов електронски систем за поднесување на изјава за имотна состојба и интереси

Државната комисија за спречување на корупцијата информира дека од 1 јануари 2024 година ќе биде во функција новиот електронски систем за поднесување на изјава за имотна состојба и интереси.

ДКСК: Од 1 јануари 2024 во функција нов електронски систем за поднесување на изјава за имотна состојба и интереси

Државната комисија за спречување на корупцијата информира дека од 1 јануари 2024 година ќе биде во функција новиот електронски систем за поднесување на изјава за имотна состојба и интереси.

Лицата кои согласно член 82 и 85 од Законот за спречување на корупцијата и судирот на интереси имаат обврска да доставуваат изјава за имотна состојба и интереси и промена на имотната состојба и интересите, почнувајќи од 01.01.2024 година, изјавата треба да ја доставуваат преку електронскиот систем со најава на следниот линк: https://imotnasostojba.dksk.mk/, а печатена копија од изјавата да достават до писарницата на ДКСК, информираат од Државна комисија за спречување на корупцијата.

Најнови вести од Македонија

To top