Македонија Блинкен пристигна

Блинкен дојде во Скопје

Државниот секретар на САД, Антони Блинкен, допатува во Скопје за Замитот на ОБСЕ, а премиерот Димитар Ковачевски го пречека и му посака добредојде.

Блинкен дојде во Скопје

Државниот секретар на САД, Антони Блинкен, допатува во Скопје за Замитот на ОБСЕ, а премиерот Димитар Ковачевски го пречека и му посака добредојде.

„Топло добредојде во Скопје за американскиот државен секретар Антони Блинкен. На средбата попладнево уште еднаш ги истакнавме нашите одлични односи и разговаравме за поддршката која САД ја даваат во континуитет на Северна Македонија на нашиот пат кон полноправно членство во ЕУ и спроведувањето на потребните реформи.

Република Северна Македонија е високо ценета како НАТО сојузник, но и во регионален контекст како фактор на стабилност на Западен Балкан.
Државниот секретар го поздрави нашето успешно претседавање со ОБСЕ и конструктивниот пристап во реализацијата на агендата и адресирањето на предизвиците со кои се соочува Организацијата“, објави кабинетот на Ковачевски.

Најнови вести од Македонија

To top