Македонија Чоколаден бар Милка Орео

АХВ: Се повлекува овој производ на Милка од македонскиот пазар, еве зошто е небезбеден

Увозник и дистрибутер во земјава е компанијата ТД Нелт СТ ДООЕЛ. 

АХВ: Се повлекува овој производ на Милка од македонскиот пазар, еве зошто е небезбеден

Операторот со храна ТД Нелт СТ ДООЕЛ, врши отповикување на следниот производ, чоколодо Милка Орео 37 гр. поради присуство на пластични фрагменти, информираат од Агенцијата за храна и ветеринарство.

-Повлекувањето се однесува за производот под назив „Чоколаден бар Милка Орео 37гр.“ со сериски број/лот: OSK0934652 и рок на употреба до 18.08.2024, од производителот Mondelez Polska Production SP Zoo, се вели во  соопштението објавено на веб страницата на АХВ.

Увозник и дистрибутер во земјава е компанијата ТД Нелт СТ ДООЕЛ.

To top