Македонија има мерки и за возачот

30 дена притвор за четворицата уапсени за убиството на Вања и Панче

Определен е притвор од 30 дена за четворицата кои се теретат за грабнување и убиство на Вања Ѓорчевска и Панче Жежовски, меѓу кои и за таткото на 14-годишната Вања.

30 дена притвор за четворицата уапсени за убиството на Вања и Панче

Определен е притвор од 30 дена за четворицата кои се теретат за грабнување и убиство на Вања Ѓорчевска и Панче Жежовски, меѓу кои и за таткото на 14-годишната Вања.

Како што соопштуваат од Кривичнот суд во Скопје, судија на претходна постапка при Основниот кривичен суд Скопје, постапувајќи по предлог на Основното јавно обвинителство Скопје за определување мерки притвор против 4 лица кои во текот на вчерашниот ден беа спроведени во судот, а поврзани со грабнувањето и убиството на малолетната В.Ѓ. од Скопје и убиството на велешанецот П.Ж., ценејќи ги приложените факти и исказите на обвинетите во однос на предлогот за притвор донесе решенија со кои го прифати предлогот на Јавниот обвинител.

– Па така на В.М., В.К., Б.В., и А.Ѓ. им определи мерка притвор во траење од 30 дена, а заради постоење на основите од чл. 165. ст.1, точки 1,2 и 3 од ЗКП. односно опасност од бегство, попрачеување на истрагата со влијание на сведоци и повтроување или сторување ново кривично дело.

Воедно судија на претходна постапка го прифати и предлогот за определување мерка краткотраен притвор од 48 часа за С.Д. кој е осомничен за кривичното дело Помагање на сторител во извршено ккивично дело од чл. 365 ст. 3 вв ст.1 од КЗ, а заради постење на основите од точка 1 и 3 од став 1 на чл. 165 од ЗКП – соопштуваат од Основен кривичен суд Скопје.

Најнови вести од Македонија

To top