Хроника драма во тетовската болница

КОСОВКА ВО ТЕТОВСКАТА БОЛНИЦА ДОНЕЛА ШЕСТ МЕСЕЧНО БЕБЕ БЕЗ ЗНАЦИ НА ЖИВОТ – одбила да му направат обдукција, па си отишла со мртвото дете!

Женското лице од Косово потоа го зело бебето и медицинската документација и заминало одбивајќи да се изврши обдукција.

КОСОВКА ВО ТЕТОВСКАТА БОЛНИЦА ДОНЕЛА ШЕСТ МЕСЕЧНО БЕБЕ БЕЗ ЗНАЦИ НА ЖИВОТ – одбила да му направат обдукција, па си отишла со мртвото дете!

Вработена на Одделението за педијатрија во тетовската Клиничка болница вчера (20 ноември) во 9 часот и 45 минути во СВР Тетово пријавила дека на 9-ти овој месец околу 7 часот женско лице од Република Косово донело шестмесечно бебе без знаци на живот, кое лекарите од ова Одделение се обиделе да го реанимираат, но не успеале во тоа и констатирале негова смрт.

Женското лице од Косово потоа го зело бебето и медицинската документација и заминало одбивајќи да се изврши обдукција.

Во координација со јавен обвинител се преземаат мерки за целосно расчистување и документирање на случајот.

To top