Економија ќе има поскапување?

Прехранбените производи уште денеска со гарантирана цена

Мерката за гарантирана цена на дел од прехранбените производи, како лебот, млекото, јогуртот, тестенините,…, дел од месните производи, како и на безалкохолните пијалаци и пивото од утре нема да важи.

Прехранбените производи уште денеска со гарантирана цена

Мерката за гарантирана цена на дел од прехранбените производи, како лебот, млекото, јогуртот, тестенините,…, дел од месните производи, како и на безалкохолните пијалаци и пивото од утре нема да важи.

Истекува и рокот на владината одлука со која беа намалени увозните давачки за зеленчукот.

Институциите најавуваат засилени контроли за да се интервенира во случај на драстично поскапување на производите, со оглед дека законот за нефер трговски практики, со кој се очекува да се амортизира состојбата, се уште не е изгласан.

To top