обвинители

Пронајдени се 12 резултати на тема „обвинители“
Вести

Николовска: Власта е силно инкорпорирана во судството и тоа е основна причина за недоверба на граѓаните во судиите и јавните обвинители

Довербата во судските институции граѓаните ја добиваат и ја губат во зависност од тоа како се извршува работата во тие институции. Она...
Вести

Нов скандал меѓу обвинителите: Наместо да се изземе, гласала дали да биде реизбрана колешка што го гони нејзиниот сопруг за перење пари

Нов скандал го тресе Советот на јавните обвинители по информациите во јавноста дека претседателот на ова тело, Коле Штерјев, незаконски...