Обединети нации

Пронајдени се 137 резултати на тема „Обединети нации“
Вести

Генералното собрание на ОН со огромно мнозинство ја осуди нелегалната руска анексија на четирите украински региони

Генералното собрание на Обединетите нации ноќеска со големо мнозинство го осуди рускиот „обид за нелегална анексија“ на четири делумно...
Вести

Бугарија „негира постоење на етничко македонското малцинство“, ОН ги повикува да ги обезбедат и заштитат права на Македонците во Бугарија

Бугарија има обврска да ги почитува правата на малцинствата и да осигура дека никој нема да биде дискриминиран врз основа на нивниот...