млади

Пронајдени се 66 резултати на тема „млади“
Македонија

Најголем проблем за вклучување на младите на пазарот на труд – неусогласеноста меѓу образовниот систем и потребите на работодавачите

Неусогласеност помеѓу образовниот систем и потребите на пазарот на работна сила се најголем проблем проблем за вклучување на младите...
Вести

Серија мистериозни напади во ноќни клубови во Европа: Луѓето избодени со игли, па се тестираат за ХИВ и хепатитис

Повеќе од 300 луѓе ширум Франција пријавиле дека биле избодени како „од ведро небо“ во ноќни клубови или концерти во последните месеци. На...
Скопје

Стојкоски: Во соработка со USAID го реализираме проектот за меѓуетничка интеграција, во Ѓорче Петров се слуша гласот на младите

Во соработка со USAID – US Agency for International Development го реализираме проектот за меѓуетничка интеграција, во кој преку младинска акција се вклучени...
Вести

Младите се уште се соочуваат со емиграција, невработеност, недоверба во опкружувањето и институциите и недоверба во политичките партии

Невработеност, проблеми со слобода на изразување, недоверба во опкружувањето и институциите, недоверба во политичките партии како...