Марија Митева

Пронајдени се 204 резултати на тема „Марија Митева“
Вести

Митева: Преку новиот Тарифник на Катастар основните услуги се покачени и до 500%, Тунџев манипулира кога вели дека има намалување

Владата одобрила покачување на катастарските услуги и до 500%. Лажни се тврдењата на директорот на Агенцијата за Катастар, Тунџев, дека...
Вести

Митева: Катастарот е уште една институција која СДСМ ја наследи со одличен систем на функционирање, а после само 5 години ја донесе на раб на банкрот

Неодговорното однесување на директорот на Катастар ја загрозува правната сигурност и во голема мера го попречува нормалното функционирање...
Вести

Митева: Нападите врз новинарите и медиумите се резултат на нивниот став од незаконското работење, бараме итни оставки

Власта веќе со години врши и се обидува да врши контрола на информирањето и ја загрозува и крши слободата на изразување и на слободата...
Вести

Митева: Парите од буџетот кој граѓаните го полнат ќе завршат за купување на електрична енергија затоа што оваа влада е неспособна и нема домашно производство

Власта создава пиар какофонија во јавноста давајќи различни изјави во различен временски интервал, дали ги менуваат изјавите кои ги...
Вести

Митева: Деспотовски да ги објави договорите за државна помош во ТИРЗ, за кои ДЗР констатира дека уредбите не содржат транспарентни критериуми

Tрет ден молк од Јован Деспотовски за катастрофалните резултати кои Македонија ги бележи последните пет години на полето на странските...
Вести

Митева: Деспотовски јавно да објави барем една инвестиција која тој лично успеал да ја привлече, на кој начин и преку која стратегија се привлекуваат странските директни инвестиции

Функционерите на власта решаваат да се сокријат преку пишани статуси на социјални мрежи, со бледи, несодржински и празни статуси, наместо...
Вести

Митева: Деспотовски пред да најавува нов концепт за привлекување на инвестиции треба да каже зошто Македонија нема стратегија и програма за странски директни инвестиции

Во Македонија последниве 5 години речиси и да нема политика за нови странски инвестиции, а уште помалку за грижа на веќе постоечките...
Вести

Митева со анализа на состојбите во ТИРЗ и работата на Деспотовски, за воведувањето на “нов концепт“ за привлекување инвестиции во детали на прес конференција утре

Прочитав едно интервју на Јован Деспотовски како директор на ТИРЗ и се инспирирав да направам една анализа (не можеше да биде кратка,...
Вести

Митева: СДСМ нема отчет затоа што немаат ништо сработено, се служат со навреди и манипулации кон граѓаните

Над 120 милиони евра за проекти на градоначалниците од ВМРО-ДПМНЕ. Важни проекти за единиците на локалната самоуправа, каде власт е ВМРО-ДПМНЕ...