комисија

Пронајдени се 22 резултати на тема „комисија“
Вести

Комисија за енергетика на ВМРО – ДПМНЕ: На фалбите на Претседателот на Регулаторнате комисија за енергетика им нема крај!

Го слушаме сите Претседателот на РКЕ на ТВ ТЕЛМА како се фали колку умесно го решиле енергетскиот пазар во Македонија. Наместо ЕЛЕМ...
Вести

Комисија за образование и наука на ВМРО – ДПМНЕ: Власта да ги остави наставниците и професорите да си ја работат својата работа

Власта дури и во оваа новонастаната и за сите тешка ситуација со коронавирусот никако да сфати дека не треба да води сметка за маргиналните...
Вести

Комисија за образование и наука на ВМРО – ДПМНЕ: Обуките за користење алатки и платформи за само одреден број наставници од училиштата се спроведува бавно и задоцнето

Дури и во време на вонредна состојба нема никакви промени во однос на наставната програма, ниту пак во формата на оценувањето. На импровизираната...
Вести

Комисија за образование и наука на ВМРО – ДПМНЕ: Власта излезе неподготвена за вакви вонредни состојби како во сите области, така и во образованието

Власта излезе неподготвена за вакви вонредни состојби како во сите области, така и во образованието, а во обид да се заврши наставната...
Вести

Комисија за локална самоуправа на ВМРО-ДПМНЕ: Бараме оставка од градоначалникот на Гази Баба – Борче Георгиевски и советникот на СДС – Берат Весел!

Почекавме да поминат неколку дена од грубото прекршување на сè што значи правна држава и морална одговорност. Страстите можеби се смирија,...
Вести

Комисија за локална самоуправа на ВМРО-ДПМНЕ: За СДСМ приоритет се партиските вработувања пред здравјето на граѓаните!

Повиците за ригорозно штедење очигледно не стигаат до ушите на власта, а обемот на работа „се зголемува“ само и единствено во општините...
Вести

Комисија за инфраструктура, урбанизам и транспорт на ВМРО – ДПМНЕ: Шилегов повеќе од месец дена не го санира кровот на средното хемиско училиште

На фотографијата е прикажано како работи СДСМ, реагираат од комисијата за инфраструктура, урбанизам и транспорт на ВМРО – ДПМНЕ. Градоначалникот...
Вести

Комисиј а за економија на ВМРО – ДПМНЕ: Во кое својство Заев најавува мерки, кога не извршува никаква државна функција?

Класичен пример за мешање на партијата и државата од човекот кој постојано лажно декларира некакви вредности за одвојување на партијата...
Вести

Комисија за здравство на ВМРО – ДПМНЕ: Министерството и министерот Филипче да пристапат сериозно кон пораките кои што доаѓаат од СЗО во врска со коронавирусот

Пораката која што ја упати Светската здравствена организација до министерот за здравство е дека послабо организираните здравствени...
Економија

Комисија за економија на ВМРО – ДПМНЕ: Пад на индустриското производство и бројот на работници во индустријата!

Погрешните економски политики на Владата предводена од СДСМ веќе ги чувствуваат производствените капацитети во Република Македонија,...
Вести

Комисија за економија на ВМРО – ДПМНЕ: Опаѓа продуктивноста во Економијата, порастот на вработеноста и платата е вештачки

Продуктивноста во економијата продолжува да опаѓа. Имено, просечната продуктивноста во економијата во третиот квартал од 2019 година...
Вести

Комисија за локална самоуправа на ВМРО-ДПМНЕ: Закон за легализација = закон за прикривање на дивоградбите на власта

Веќе трета година како Законот за утврдување на правен статус на бесправно изградени објекти плови по институционалните лавиринти,...
Вести

Комисија за локална самоуправа на ВМРО-ДПМНЕ: Бизнис интересите на локалните власти пред интересот на жителите на село Вратница

Градоначалникот Дарко Блажески е должен на жителите на село Вратнца да им одговори зошто ниту тој, ниту советниците од редот на СДС...