градоначалник

Пронајдени се 129 резултати на тема „градоначалник“
Општини

Ристески за 100 дена локална власт: 4 нови улици во Македонски Брод, набавка на компјутери за средното училиште, изградба на водоводна мрежа во викенд населбата Здуња и многу други проекти

Градоначалникот на општина Македонски Брод Жарко Ристески од ВМРО-ДПМНЕ на денешниот регионален отчет насловен „Промени што носат...
Општини

Кочовски: Вевчани доби мултикултурен центар, започната е иницијатива за изградба на повеќенаменско спортско игралиште

„Градоначалниците од СДСМ го преспаа целиот свој мандат, се разбудија два месеци пред одржувањето на локалните избори, раскопаа по...
Скопје

Градоначалникот Ѓорѓиевски даде отчет за 100 дена: Ветив и ќе опстојам на тоа дека Општина Кисела Вода ќе биде општина за сите луѓе!

Денеска градоначалникот на Општина Кисела Вода, Орце Ѓорѓиевски даде отчет за првите сработени 100 дена од неговиот градоначалнички...
Општини

Жителите на Сирково побараа помош од градоначалникот на Росоман за да добијат приклучок кон патот Градско-Прилеп

Градоначалникот на Росоман да реагира кај надлежните државни институции во врска со проблемот на жителите на село Сирково, кои бараат...
Општини

Паунов денеска ги потпиша решенијата за доделување на еднократна парична помош од 3000 денари за новозапишани првоодделенчиња

Градоначалникот на општина Карбинци, Виктор Паунов денеска ги потпиша решенијата за доделување на еднократна парична помош од 3000 денари...