АВМУ

Пронајдени се 44 резултати на тема „АВМУ“
Вести

Трајчевски: Поради несериозноста на владата кампањата ќе почне на полноќ, но Упатството за политичко рекламирање ќе се носи утре

Уредбата за рекламирање на изборите со законска сила беше изгласана вчера од страна на владата, но АВМУ дури утре ќе има седница на која...
Вести

Трајчевски: Владата со законот за АВМУ направи обид за изборна корупција, таа нема законско право да преговара со медиумите

Директорот на Агенцијата за аудио и аудиовизуелни медиумски услуги Зоран Трајчевски во емисијата „Заспиј ако можеш“ на Алфа Телевизија...
Вести

АВМУ: Изрекувањето затворски казни за новинари може да доведе до појава на нарушување на слободата на информирање

Агенцијата за аудио и аудиовизуелни медиумски услуги изразува загриженост во врска со шестмесечната условна затворска казна за главниот...
Вести

АВМУ на страна на новинарите: Објавување документи со информации од висок јавен интерес суштинска задача на медиумите

Објавувањето документи со информации од висок јавен интерес е една од суштинските задачи на слободните и независни медиуми затоа што...
Вести

АВМУ побара МВР да одговори дали Боки 13 користел обезбедување: По острата реакција од министерството, се огласи Агенцијата

Агенцијата за аудио и аудиовизуелни медиумски услуги го повикува МВР меѓуинституционалната соработка и транспарентноста кон јавноста...