Ракомет

Швајцарија доби специјална покана за учество на Мундијалот во 2025 година

Швајцарија доби специјална покана за учество на Мундијалот во 2025 година

ИХФ одлучи да ѝдодели специјална покана на Швајцарија за учество на Светското првенство во ракомет кое ќе се одржи од 14 јануари до 2 февруари 2025 година во Хрватска, Данска и Норвешка.

Економскиот аспект и можноста за продажба на ТВ правата е одлучувачки Швајцарија да добие специјална покана, која беше елиминирана од Словенија во мундјалскиот бараж.

Во трката за специјална покана беа и Србија, Саудиска Арабија, Кина, Црна Гпра, Грузија и Грција.

Поврзани теми

To top