Ракомет

Познат составот на Данска за ЛОИ во Париз

Познат составот на Данска за ЛОИ во Париз

Селекторот на машката ракометна репрезентација на Данска, Николај Јакобсен, го објави скратениот список на ракометари што ќе играат на Олимписките игри во Париз.

Кај голманите Јакобсен се реши за Ландин и Нилсен. Позиција лево крила се Емил Јакобсен и Магнус Ландин, а единствено десно крило ќе биде Никлас Киркелоке.

На пивотменската позиција Данска ќе има двајца играчи Саугстрп и Халд, додека од бековите тука се Хансен, Питлик, Лауге, Гидсел, Хоксер и Арнолдсен.

To top