Ракомет

Борко Ристовски ќе биде Министер за Спорт

Борко Ристовски ќе биде Министер за Спорт

Македонија добива Министерство за спорт кое ќе има задача да донесе напредок во македонскиот спорт кој не е на некое завидно ниво во последните години.

Претседателот на ВМРО-ДПМНЕ и нов премиер на Владата, Христијан Мицкоски помеѓу останатите министри го потврди и министерството за спорт најавувајќи и дека Борко Ристовски ќе застане на чело на ова ново министерство.

„ Борко Ристовски ќе биде на чело во новото Министерство за спорт“, потврди Мицкоски.

Ќе потсетиме, Ристовски во овој момент извршува и функција во раководството на РК Вардар.

To top