Останати спортови

Рафаел Надал ќе отвори тениска академија во Албанија

Рафаел Надал ќе отвори тениска академија во Албанија

Еден од најдобрите тенисери во историјата, склучи договор со властите во Албанија, во кој стои дека набргу ќе отвори тениска академија во Драч.

Ова го потврдија премиерот на Албанија, Еди Рама, како и самиот тенисер. Инаку академијата ќе биде стационирана во Драч, каде што ќе има има 12 тениски терени со сите придружни елементи.

Ми се допаѓа визијата на Албанија за промоција и неговите вредности. Сигурен сум дека овој проект ќе биде успешен“ образложи шпанскиот тенисер.

To top