Останати спортови

Федерер: Мора нешто да се промени во тенисот

Федерер: Мора нешто да се промени во тенисот

Еден од најдобрите тенисери во историјата на овој спорт Роџер Федерер пред две години замина во пензија.

Федерер смета дека тенисот мора да се развива затоа што ќе почне да ја губи публиката.

„Би сакал да видам повеќе шаренило во тенисот. Потребни ни се нови методи и идеи. Ако нема такво нешто, младите ќе заминуваат на фудбал или друг спорт“, кажа Федерер.

To top