Останати спортови

Евгениј Поп Ацев примен во меѓународната „Куќа на славните“

Евгениј Поп Ацев примен во меѓународната „Куќа на славните“

Maкедонскиот пливачки маратонец, Евгениј Поп Ацев викендов на 18-ти мај доби големо признание откако беше примен во меѓународната пливачка „Куќа на славните“.

Признанито Поп Ацев го доби во мексиканскиот град Какунг. Низ кариерата Поп Ацев забележа големи успеси на маратонските трки, па сосема заслужено доби место во елитното друштво.

Во професионалната кариера тој од 2007 до 2014 година настапи на 106 настани од светската класа.

To top