Кошарка

Миротиќ се врати во Барселона и ќе добие 20 милиони евра за пет сезони

Миротиќ се врати во Барселона и ќе добие 20 милиони евра за пет сезони

Никола Миротиќ се договори со Барселона за исплата на парите што му се должат по раскинувањето на соработката, што се случи еднострано од шпанскиот гигант.

Барселона е должна да му плати на Миротиќ долг од 20 милиони евра! А според анексот на договорот тоа ќе го прави во наредните пет години.

Никола минатата сезона ја напушти екипата на Барселона, иако имаше важечки договор со Каталонците до 2025 година и затоа ги побара парите кои му припаѓаат, по раскинувањето на соработката.

To top