Кошарка

Каваи Ленард нема да настапи на ЛОИ во Париз

Каваи Ленард нема да настапи на ЛОИ во Париз

Кавај Ленард донесе одлука да не настапи за репрезетнацијата на САД на следните ЛОИ во Париз.

Проблем е повредата која Каваи ја нема санирано уште од тековната сезона и сеуште не знае дали ќе се рехабилитира до почетокот на Олимписките Игри.

Селекторот Стив Кер веќе ја назначи замената и тоа во името на Дерик Вајт од Бостон Селтикс.

 

To top