ТВ и Филм

Том Хенкс тврди дека овој филм го гледал 120 пати

Том Хенкс тврди дека овој филм го гледал 120 пати

Во интервју за Collider, Том Хенкс откри дека гледал еден филм дури 120 пати. Во интервјуто, актерот го сподели своето „воодушевување од ремек-делото“ истакнувајќи дека го гледал „околу 120 пати“. Станува збор за филмот „2001: A Space Odyssey“.

Тоа е научно-фантастичната класика на Стенли Кјубрик, која е многу помалку лесна за гледање од повеќето проекти на Хенкс. Објавен во 1968 година, филмот содржи некои особено напредни специјални ефекти во обид да го прикаже истражувањето на вселената на екранот.

Помеѓу спектаклот на Discovery One и вселената, Кјубрик дискутира за еволуцијата и екстратериторијалноста.

Се смета за едно од најголемите научно-фантастични дела на сите времиња, па не е изненадување што се наоѓа на листата на омилени на Хенкс.

„2001: Одисеја во вселената“ не е филм што повеќето луѓе би сакале да го гледаат повеќе од еднаш годишно.

Сопствените потфати на Хенкс во научно-фантастичниот свет останаа прилично ограничени и покрај неговата љубов кон споменатиот филм. Тој се зафати со светот на вселенското истражување на екранот, глумејќи во филмот на Рон Хауард од 1995 година, Аполо 13, но филмот беше многу повеќе втемелен во реалноста од оној на Кјубрик.

Наместо да истражува во вонземски живот, тој следеше реални обиди да истражува други светови.

To top