Познати На свој терен

Време е за пензија? Љуба Аличиќ откри каде ќе биде неговиот последен концерт

„Луѓето знаат да уживаат, а има и бакшиш“, рече Љуба.

Време е за пензија? Љуба Аличиќ откри каде ќе биде неговиот последен концерт

Пејачот Љуба Аличиќ со години владее со музичката сцена, а сега проговори и за крајот на својата пејачка кариера.

Љуба Аличиќ откри како и каде еден ден ќе ја заврши кариерата.

-Го сакам својот град најмногу на светот. Шабац е мојот град кој го сакам и кој ме сака и мене. Најверојатно, кога ќе се збогувам со кариерата, тоа ќе биде во Шабац. Ќе направам концерт во Шабац, откри Љуба.

Пејачот истакнува дека е многу приврзан за Шабац и Виена каде често го повикуваат да настапи.

-За мене тоа е чувството да се биде на свој терен. Сакам да доаѓам во Виена, особено на ромска свадба. Луѓето знаат да уживаат, а има и бакшиш, рече Љуба и истакна дека и покрај тоа што времињата се сменија, се останато остана идентично.

To top