Познати

Погребан Роберто Кавали – го испратија петте деца и двете сопруги, едногодишната ќерка која ја доби на 82 годишна возраст не се појави! (ВИДЕО)

Погребан Роберто Кавали – го испратија петте деца и двете сопруги, едногодишната ќерка која ја доби на 82 годишна возраст не се појави! (ВИДЕО)

Роберто Кавали беше погребан денеска во родниот град Фиренца, каде што почина на 12 април, на 83-годишна возраст, по долго боледување.

На погребот присуствуваше неговото семејство, петмина наследници, поранешната сопруга како и Сандра Нилсон, со која доби ќерка во 2023 година.

Според извештаите, на погребот присуствувала и првата сопруга на Кавали, Силванела Џанони, со која тој бил во брак од 1964 до 1974 година.

Познатиот креатор беше испратен од познати личности од Италија, а по богослужбата одржана во црквата, ковчегот со телото на Роберто Кавали беше пренесен во автомобилот на погребната служба.

Роберто Кавали беше испратен со солзи и аплаузи од присутните.

To top