Познати

ОВОЈ ДЕТАЉ МНОГУМИНА ГО ПРОПУШТИЛЕ: Еве колкава е разликата во години меѓу Јелена и Новак Ѓоковиќ

ОВОЈ ДЕТАЉ МНОГУМИНА ГО ПРОПУШТИЛЕ: Еве колкава е разликата во години меѓу Јелена и Новак Ѓоковиќ

Новак Ѓоковиќ влезе во историјата со своите успеси во светот на тенисот. Почна да тренира тенис како момче и си постави јасни цели.

Од друга страна, неговата сопруга Јелена Ѓоковиќ била многу посветена на образованието. Oсновно и средно образование завршила во Белград, а студиите ги продолжила во странство.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Jelena Djokovic (@jelenadjokovicndf)

На многумина им е добро познато дека отсекогаш ја покажувала својата љубов кон спортот и дека особено ја сакала атлетиката.

Јелена и Новак беа долги години во врска, а потоа во 2014 година решија да се венчаат.

Свадбата беше организирана во Свети Стефан. Во 2014 година, парот го доби синот Стефан, а во септември 2017 година доби уште една наследничка, која ја нарекоа Тара.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Jelena Djokovic (@jelenadjokovicndf)

Луѓето ги интересираат многу работи од животот на оваа позната двојка, вклучувајќи ја и разликата во годините меѓу нив. Јелена Ѓоковиќ е родена во 1986 година, а нејзиниот сопруг Новак во 1987 година.

To top