Познати Богата кариера

Најголемиот хит на Весна Змијанац е напишан од една голема ѕвезда – сите го знаеме овој „мајстор“ за музика

Една од најпознатите песни во изведба на Змијанац е песната „Да бидеме ноќва заедно“.

Најголемиот хит на Весна Змијанац е напишан од една голема ѕвезда – сите го знаеме овој „мајстор“ за музика

Фолк пејачката Весна Змијанац важи за една од најголемите регионални ѕвезди. Во текот на 1980-тите и 1990-тите, Весна беше во самиот врв на музичката кариера, а најголема конкуренција и беа Лепа Брена и Драгана Мирковиќ.

Пејачката во својата богата кариера има безброј хитови во кои се ужива и после многу децении.

Една од најпознатите песни во изведба на Змијанац е песната „Да бидеме ноќва заедно“.

Овој безвременски хит го напиша никој друг туку Момчило Бајагиќ, попознат како Бајага.

To top