Живот и Стил украс

Овој предмет привлекува голема среќа и благосостојба во домот! Ставете го на ова место и очекувајте го неочекуваното

Според традицијата на Фенг Шуи, се верува дека фигурата на жаба, позната како кинеска жаба на пари или жаба на судбината, привлекува напредок, изобилство и пари во домот.

Овој предмет привлекува голема среќа и благосостојба во домот! Ставете го на ова место и очекувајте го неочекуваното

Според традицијата на Фенг Шуи, се верува дека фигурата на жаба, позната како кинеска жаба на пари или жаба на судбината, привлекува напредок, изобилство и пари во домот.

Во Кина, оваа жаба се нарекува и „Чан Чу“ и се верува дека ноќта на полна месечина може да очекувате добри вести во врска со материјалната состојба доколку во вашиот дом владее енергијата од парите на жабата.

Freepik

Постојат неколку видови на оваа среќна фигура, но правилата за фенг шуи нагласуваат дека најефикасна е жаба со три стапала што држи паричка во устата, бидејќи според легендата, оваа жаба скока низ куќата и ја остава енергијата на парите во секој агол од вашата куќа.

Сепак, овие жаби не само што се чуваат дома, туку и многумина ги чуваат на работа, во канцеларијата со цел да привлечат богатство и да напредуваат на работа.

Сепак, не е доволно само да имате фигури жаба за пари, туку и да ги ставите на одредено место, советуваат експертите за фенг шуи. Ако ја поставите жабата на место спротивно на правилата за Фенг Шуи, можете да привлечете негативна енергија и да одбиете изобилство од себе.

Freepik

Идеални места за поставување жаба за пари според правилата на Фенг Шуи:

• Ставете ја жабата во близина на влезната врата. Нејзината глава треба да биде свртена навнатре.

• Привлекува најдобра енергија доколку ја чувате во дневната соба, особено ако имате приватен бизнис.

• За напредување во кариерата, ставете ја во северниот дел од дневната соба.

• Ако работите во канцеларија, чувајте ја на видливо место на бирото.

To top