Занимливости

Во овој град повеќето жители имаат плата од 5.700 долари

WalletHub откри дека луѓето во Фримонт се исклучително задоволни од својот живот, имаат ниски стапки на депресија и долг животен век. Покрај тоа, тој град има најниска стапка на разводи во целата земја.

Во овој град повеќето жители имаат плата од 5.700 долари

Со парите не се купува среќа, но истражувањето на WalletHub покажа дека Фримонт има најголем број домаќинства во САД – дури 80 проценти – со годишни приходи поголеми од 75.000 долари или 6.250 долари или 5.700 евра месечно.

Фримонт, Калифорнија е најсреќниот град во Соединетите Држави, според истражувањето на WalletHub, веб-страница специјализирана за лични финансии.

Веќе петта година по ред се смета за најсреќен град во САД.

Овој град се најде на првото место благодарение на студијата која ги анализираше податоците во три главни области: емоционална и физичка благосостојба на жителите, приход и вработување и заедница и животна средина – во 182 од најголемите американски градови.

Поконкретно, анализирани се податоците како што се индексот на задоволство, просечната количина на сон, спортувањето, очекуваниот животен век, бројот на разводи, стапката на невработеност и годишниот приход.

WalletHub откри дека луѓето во Фримонт се исклучително задоволни од својот живот, имаат ниски стапки на депресија и долг животен век. Покрај тоа, тој град има најниска стапка на разводи во целата земја.

Интересно е да се забележи дека Калифорнија е најзастапената американска држава на листата на 10 најсреќни градови на WalletHub.

To top