Технологија технологија

Ова подобрување ќе ги израдува фановите на iPhone 16

Apple додава многу посакувано подобрување на линијата iPhone 16.

Ова подобрување ќе ги израдува фановите на iPhone 16

Apple додава многу посакувано подобрување на линијата iPhone 16.

Според аналитичарот Мингчи Куо, Apple ја зголемува густината на батериите на своите следни модели на iPhone. Ова ќе им овозможи на батериите да траат подолго помеѓу полнењата.

Куо истакнува дека поголемата густина значи повеќе топлина, односно загревање, па Apple планира да ги обвива батериите со заштита од нерѓосувачки челик.

Овој потег ќе овозможи батериите во серијата телефони iPhone 16 полесно да се менуваат, што е и едно од барањата на Европската унија.

To top