Храна и Пијалаци рецепт

Пилешки џигерчиња со кромид

Ова јадење е вкусно само по себе, но можете да го комбинирате со свежа салата или пире од компири за целосен оброк.

Пилешки џигерчиња со кромид

Потребни состојки:

– Пилешки џигерчиња (количеството зависи од потребите)
– 1-2 главици кромид (едро исечени)
– Сол по вкус
– Црн пипер по вкус
– Масло (најдобро маслиново или сончогледово)

Начин на подготовка:

Загрејте ја рерната на 180-200°C. Исчистете ги пилешките џигерчиња и ставете ги во сад. Зачинете ги со сол и црн пипер, а потоа додајте малку масло.

Добро измешајте за да се распоредат зачините. Префрлете ги џигерчињата во тава за печење и ставете ги во загреаната рерна.

Печете ги околу 15-20 минути, при што повремено ги мешате за да се испечат рамномерно.

Додајте го ситно исечениот кромид во тавата со џигерчињата и продолжете со печење уште 10-15 минути, додека кромидот омекне и добие златеста боја.

Извадете од рерна, оставете малку да се излади и послужете топло.

Ова јадење е вкусно само по себе, но можете да го комбинирате со свежа салата или пире од компири за целосен оброк. Пријатна вечер и уживајте во вкусот!

To top