Храна и Пијалаци рецепт

Италијанска класика во совршен спој со овошје

Одделно изматете ја павлаката и додадете го шеќерот.

Италијанска класика во совршен спој со овошје

Потребно е:

За пандишпанот:

300 гр бисквити

За филот:

400 мл слатка павлака
500 гр маскарпоне
50 гр шеќер во прав
3-4 банани
какао во прав

Подготовка:

Одделно изматете ја павлаката и додадете го шеќерот.

Додадете го маскарпонето и измешајте во крем.

Оставете да се излади. Исечете ги бананите на половина по должина.

Потопете ги колачињата во кафе, врз нив наредете ги бананите и покријте ги со филот.

Повторете ја постапката додека не го потрошите целиот материјал.

Оставете го тирамисуто во фрижидер да се излади неколку часа, по можност преку ноќ, а потоа посипете го со какао.

To top