Хороскоп рецепт

По рецептот на Гордон Ремзи: Најкремастата карбонара

Речиси и нема човек кој не би уживал во ова јадење, особено ако е кремасто, сочно и вкусно, според рецептот на најдобрите готвачи како Гордон Ремзи.

По рецептот на Гордон Ремзи: Најкремастата карбонара

Речиси и нема човек кој не би уживал во ова јадење, особено ако е кремасто, сочно и вкусно, според рецептот на најдобрите готвачи како Гордон Ремзи.

Имено, тој го откри својот совршен рецепт за кремаста тестенина карбонара која е готова за само 10 минути. Во продолжение погледнете како можете брзо и лесно да го подготвите овој познат специјалитет дома и да уживате во овој вкусен оброк!

Состојки:

парче месна чадена сланина
половина пакување шпагети
2 жолчки
2 поголеми печурки
2 чешниња лук
1 лута пиперка
малку замрзнат грашок
180 гр кисела павлака
пармезан
сол
бибер
масло
магдонос

Подготовка:

1. Шпагетите се ставаат во врела вода.

2. Во тава загрејте малку маслиново масло и додадете ја сланината исечкана на коцки.

3. Лукот ситно се сечка, па се додава сланината, сечканите печурки, ситно сечканата лута пиперка и малку грашок.

4. Во садот во кој сте ја одвоиле жолчката додадете рендан пармезан и павлака.

5. Се добро измешајте и додадете малку вода, па повторно измешајте.

6. Од водата во која се варат шпагетите се вадат околу 10 лажици и се ставаат во тавата со сланината и другите состојки.

7. Кога ќе се сварат шпагетите, процедете ги и додајте ги во тавата.

8. Сè убаво измешајте, додадете ја смесата со жолчки, па повторно измешајте.

9. Се посипува со сечкан магдонос, се меша убаво, па се сервира во чинија и одозгора се ренда многу пармезан.

To top