Хороскоп астрологија

Осум денови во април ќе донесат драматични промени: Сите хороскопски знаци треба да се внимателни, ќе има турбуленции

Астро-прогнозите се важни во современиот свет како информација. Ако знаете кои денови се опасни во април, можете успешно да ја испланирате работата и да избегнете секакви препреки.

Осум денови во април ќе донесат драматични промени: Сите хороскопски знаци треба да се внимателни, ќе има турбуленции

Астро-прогнозите се важни во современиот свет како информација. Ако знаете кои денови се опасни во април, можете успешно да ја испланирате работата и да избегнете секакви препреки.

Во април ќе има дури осум опасни денови, што е рекорд во 2024 година, па затоа се препорачува да бидете крајно внимателни.

1 април – почеток на ретроградното движење на Меркур. Од 1 до 25 април 2024 година планетата на комуникација, интелигенција и информации ќе биде во ретроградна состојба. Во тоа време може да се појават проблеми со меморијата, проблеми во работниот процес, во љубовта и воопшто во комуникацијата. Особено е важно да внимавате на деталите и да избегнувате спонтани одлуки.

3 април – Венера во врска со Нептун. На овој ден, повеќето луѓе ќе бидат лишени од желбата за дипломатија и компромис. Со голема веројатност, 3 април ќе биде многу, многу неповолен ден за комуникација и нови познанства. Веројатноста да се сретнете со непријатна личност на работа или на улица, во продавница или на интернет значително ќе се зголеми.

5 април – Венера преминува во знакот Овен – првата куќа е одговорна за емоциите, изгледот, здравјето. На овој датум Венера ќе се пресели во првата куќа на хороскопот, што ќе предизвика ненадеен бран негативна енергија. Ова во голема мера ќе влијае на нашиот однос кон себе. Најверојатно на 5ти ќе ни се чини дека сме остареле, непривлечни, неугледни. Ако ви се чини дека, на пример, во последните неколку недели одите во теретана без резултат, тогаш тоа не е така. Вашиот став кон себе на 5-ти нема да ја одразува вистинската суштина, а тоа важи и за следните неколку недели.

8 април — Целосно затемнување на Сонцето кај Овен -најопасниот и непредвидлив ден во месецот. Целосното затемнување на Сонцето е секогаш лошо, особено во знакот Овен. Ова укажува дека веројатноста за спонтани и неочекувани проблеми ќе се зголеми до крај. На овој ден бидете многу, многу внимателни во сè. Луѓето ќе носат лоши вести, негативност и лажни информации. Не верувајте во сè што гледате, туку здрав разум и не потпирајте се на интуицијата.

10 април – Марс во врска со Сатурн. На овој ден нашата волја ќе „пукне“. Луѓето ќе станат безволни, слаби, здодевни и ќе ја изгубат мотивацијата. Желбата да се борите за вашата среќа може одеднаш да исчезне. Ова ветува намалување на профитот, губење на угледот во бизнисот. На таков ден, многу е лесно да го изгубите она што сте го граделе со месеци, па дури и со години.

11 април – Сонцето во врска со Меркур. Создавањето нови врски на овој ден дефинитивно нема да доведе до ништо добро. Меркур наспроти Сонцето нема да ви дозволи нормално да ги прифаќате критиките. Луѓето ќе престанат да се разбираат. Ова е ден на расправии, негативност, пцовки.

19 април – Меркур во врска со Венера. Потребата за комуникација може нагло да се намали. Опуштете се и почекајте да заврши денот. Ова е и ден на многу силен замор и враќање на болеста, губење на благосостојбата.

30 април – Марс преминува во знакот Овен. Марс се чувствува како дома во Овен и затоа неговата моќ е зголемена. Но, сенката на Марс во Овен е тенденцијата да се биде нетрпелив, арогантен, импулсивен, непромислен и егоцентричен. Избегнувајте конфликти на овој ден.

Најнови вести од Хороскоп

To top