Хороскоп

БЕЛАТА МЕСЕЧИНА ВО БЛИЗНАЦИ НОСИ ГОЛЕМА СРЕЌА: Еве кои хороскопски знаци ќе блескаат

Белата месечина дава силна заштита, го осветлува патот во темните лавиринти на судбината, помага да се поправат грешките и да се добијат подароци од судбината.

БЕЛАТА МЕСЕЧИНА ВО БЛИЗНАЦИ НОСИ ГОЛЕМА СРЕЌА: Еве кои хороскопски знаци ќе блескаат

Белата Месечина, која во езотеризмот ја нарекуваат и Селена, влезе во знакот Близнаци на 12 јуни и таму ќе биде цели седум месеци, односно до 11 јануари 2025 година. Во астролошки термин тоа е мистична точка на хороскопот која не постои како физички објект на небото. Сепак, Селена секогаш е поврзана со ангел чувар и помош на повисоки сили.

Белата месечина дава силна заштита, го осветлува патот во темните лавиринти на судбината, помага да се поправат грешките и да се добијат подароци од судбината.

Транзитот на Белата Месечина низ знакот Близнаци го симболизира кругот на комуникација и покажува дека колку сте подружељубиви и покорисни, толку повеќе ќе добивате од околината. Зборовите кои доаѓаат од срце во овој период имаат посебна моќ, затоа не се срамете да им се заблагодарите на луѓето за се што прават за вас. Важно е да се избегнуваат навреди, токсична комуникација, гласини и озборувања и да се даде предност на лесни начини за решавање на проблемите.

Ова е многу добро време да средите некоја незавршена работа, да договорите документи, да исполните некои стари ветувања… Ова е исто така добро време да барате и купите опрема за комуникација и транспорт како автомобил, лаптоп, телефон или дури и велосипед.  Доколку сте сопственик на бизнис, имајте на ум дека ова е одлично време за активен развој на бизнисот.

Белата месечина кај Близнаците помага да го видите и цените она што е околу вас, да го искористите за да го подобрите животот ваш и на нашите најблиски. Овој феномен носи многу придобивки за сите знаци од Зодијакот, но три знаци ќе бидат особено благословени и ќе уживаат во бројни придобивки.

Бик

Белата месечина во Близнаци најмногу влијае на втората куќа во хороскопот Близнаци, која е одговорна за финансиите, ресурсите, имотот, самодовербата…

Ова е периодот кога лесно ќе можете да најдете нова работа или нов извор на приход, доколку сакате. Генерално, со финансиите ќе се справувате полесно и едноставно од вообичаено. Ова се многу поволни месеци за создавање нови пасивни извори на приходи, инвестирање и креирање финансиски план.

Исто така, можете да очекувате да ви се вратат долговите, можеби дури и оние на кои сте заборавиле. Ако ви понудат сума пари или вреден подарок, прифатете го како заслужена награда за некои минати добри дела; тоа може да биде неочекувана награда од повисоките сили за сето добро што сте го направиле во изминатиот период.

Покрај тоа, сите финансиски инвестиции и големите набавки што ги правите сега ќе ви се исплатат. Ќе се чувствувате финансиски посигурни од претходно и ќе забележите дека вашиот готовински тек се зголемува и оди многу подобро.

Близнаци

За претставниците на Близнаците, транзитот на Белата Месечина ќе влијае на првата куќа од хороскопот, што подразбира дека следните седум месеци ќе бидат многу, многу добар период за вас, во кој ќе се зголемат шансите за остварување на вашите соништа. Многу од вашите добри желби и намери ќе се остварат порано отколку што очекувате.

Пред вас се отвораат нови патишта и можности, вклучувајќи го и вашиот личен живот. Доколку сте во потрага по љубов, во овој период можно е да се сретнете со личноста која е вистински предодредена за вас. Ова е време и за нови можности кога станува збор за самореализација, односно наоѓање на вистинска работа или хоби.

Во тој период, вие самите станувате вредна помош за луѓето околу вас – ќе бидете продолжена рака на нивните ангели чувари. Вишата сила ќе ви даде способност да им помагате на другите луѓе со зборови и дела. Генерално, ова е период на инспирација во кој ќе почувствувате дека правите нешто навистина важно и корисно за светот околу вас.

Можете да најдете ново хоби, да стекнувате нови пријатели и познанства и да ги подобрите односите со луѓето околу вас, без разлика дали во вашиот личен живот или во партнерство.

Лав

Транзитот на Белата Месечина влијае на единаесеттата куќа на хороскопот Лав и ја симболизира вашата иднина и вашиот ангел чувар. Во овој период, во вашиот живот може да се појави личност која ќе ви стане покровител, ќе ви помогне да ги спроведете вашите планови и ќе ви даде вистински совет. Ова е исто така време кога можете да учествувате во судбината на детето; може да станете родител, да станете нечиј кум или значително да му помогнете на детето на пријател или роднина.

Единаесеттата куќа е поврзана и со стекнување позиција во општеството, па имате можности за самореализација преку Интернет, креирање на свој блог, канал на YouTube или страница на социјалните мрежи. Многу луѓе ќе бидат заинтересирани за вас, особено ако нудите информации или производи кои се корисни за другите. Овој период ќе ви донесе среќа и поддршка од вашиот ангел чувар, ќе се чувствувате среќни, а потребните околности, информации и луѓе сами ќе дојдат.

Единаесеттата куќа ја симболизира сликата на иднината, така што вашите соништа, надежи и очекувања брзо ќе се одразат на околната реалност и ќе се остварат. Сонувајте добри работи за себе и за другите луѓе.

To top