Храна и Пијалаци рецепт

РЕЦЕПТ за рум бомбици кои се топат во уста

Растопете го чоколадото со масло за да добиете глазура, а потоа прелијте го врз топчињата.

РЕЦЕПТ за рум бомбици кои се топат во уста

Ви треба:

300 г мелени бисквити
250 г маргарин
200 г шеќер во прав
6 лажици рум
100 г чоколадо за готвење

Глазура:

150 г чоколадо за готвење
7 лажици масло

Подготовка:

Измешајте маргарин и шеќер во прав и полека додадете бисквити, рум и стопено чоколадо.

Формирајте ги топчињата со раце и ставете ги во фрижидер да се стврднат.

Растопете го чоколадото со масло за да добиете глазура, а потоа прелијте го врз топчињата.

To top