Храна и Пијалаци во слаткарниците често се користи

Tајната на врвните слаткари: За совршен вкус на чоколадна торта додадете ја оваа состојка

Тајната е во техниката на „варење“ која ги ослободува аромите и го подобрува вкусот на чоколадото.

Tајната на врвните слаткари: За совршен вкус на чоколадна торта додадете ја оваа состојка

Познат слаткар открил дека покрај чоколадото, во слаткарниците често се користи и какао во прав.

Тајната е во техниката на „варење“ на какаото со вода или друга течност, која ги ослободува аромите и го подобрува вкусот на чоколадото.

За да ја користите оваа техника, загрејте течност (вода, кафе, млеко) до вриење и растворете го какаото во неа. Оставете го да се излади пред да го додадете во тестото. Овој процес ги отстранува грутките и му дава побогат вкус на колачот. Исто така, ако рецептот бара топено чоколадо, можете да додадете какао во прав во чоколадната и топлата течна смеса.

Сепак, оваа техника не е погодна за сите рецепти, како оние за кои не е потребна течност или кога путерот треба да се користи ладен. Исто така, не го заменувајте растопеното чоколадо со какао во прав во рецепти кои не го бараат тоа.

Теми на денот

To top