Свет биле усмртени со нож, а во нападот повредено е уште едно лице

Во ЈАР убиени тројца монаси на египетската коптска православна црква

Коптската православна црква, со седиште во Египет, соопшти дека тројцата убиени монаси биле Египќани.

Во ЈАР убиени тројца монаси на египетската коптска православна црква

Тројца монаси од египетската коптска православна црква беа убиени вчера во напад на манастир во „Св. апостол Марко и свети Самуил Исповедник“ во Јужна Африка.

Коптската православна црква, со седиште во Египет, соопшти дека тројцата убиени монаси биле Египќани.

Полицијата соопшти дека ги истражува убиствата, а мотивот за нападот сè уште не е познат.

Според локалните медиуми, монасите биле усмртени со нож, а во нападот повредено е уште едно лице.

Коптската црква е една од најстарите христијански заедници во светот. Црквата беше цел на смртоносни напади на исламските бунтовници во Египет и на други места низ светот.

To top