Свет Грузија

Најмалку 20 демонстранти приведени во Тбилиси

Министерството за внатрешни работи на Грузија соопшти дека демонстрантите пред Парламентот „го нарушиле јавниот ред, давале отпор на полицијата и ги навредувале“ полицајците, поради што се уапсени 20 од нив, меѓу кои еден руски државјанин и двајца американски државјани.

Најмалку 20 демонстранти приведени во Тбилиси

Најмалку 20 лица се приведени на денешните протести пред Парламентот на Грузија, каде што утрово, без учество на опозицијата, Правната комисија го усвои предлог-законот „За транспарентност на странско влијание“.

Министерството за внатрешни работи на Грузија соопшти дека демонстрантите пред Парламентот „го нарушиле јавниот ред, давале отпор на полицијата и ги навредувале“ полицајците, поради што се уапсени 20 од нив, меѓу кои еден руски државјанин и двајца американски државјани.

Опозициските пратеници тврдат дека не им било дозволено да влезат во зградата на Парламентот, каде Комисијата за правни прашања го усвоила законот по две минути, со што се отвора патот за гласање за законот во Собранието оваа недела.  (МИА)

To top