Свет самитот за мирот

Кулеба: Во нацрт-изјавата од самитот во Швајцарија беа земени предвид ставовите на Украина

Кулеба во Бургеншток им изјави на новинарите дека изјавата е „балансирана“, според британските медиуми.

Кулеба: Во нацрт-изјавата од самитот во Швајцарија беа земени предвид ставовите на Украина

Украинскиот министер за надворешни работи Дмитро Кулеба денеска изјави дека ставовите на Киев биле земени предвид во завршното соопштение од самитот за мирот во Украина, што се одржа вчера и денеска во Швајцарија.

Кулеба во Бургеншток им изјави на новинарите дека изјавата е „балансирана“, според британските медиуми.

Украинскиот министер додаде дека на овој дводневен настан не се разговарало за алтернативни планови за мир.

To top