Свет

ИДФ веруваат дека е предизвикана значителна штета врз тунелите на Хамас

ИДФ веруваат дека е предизвикана значителна штета врз тунелите на Хамас

Израелските одбранбени сили (ИДФ) веруваат дека тешките напади во текот на ноќта во северниот дел на Појасот Газа предизвикале значителна штета на подземната и надземната инфраструктура на Хамас.

Војската соопшти дека изведува „широки напади врз терористичката инфраструктура, под земја и над неа“. Хамас ги опиша нападите како „интензивни бомбардирања“.

ИДФ посочуваат дека се убиени и повеќе од десет команданти на теренот на Хамас, на ниво на баталјони и бригади, од почетокот на војната, што ги нарушува операциите на терористичката група.

Во нападите во текот на ноќта се верува дека загинале и теренски команданти на Хамас кои се криеле во тунелите.

Војската соопшти дека е фокусирана и на убивање високи лидери на Хамас.

To top