Свет

Естонскиот министер за внатрешни работи ставен на руска потерница

Руското Министерство за внатрешни работи на потерница го стави естонскиот министер за внатрешни работи Лаури Ланеметс.

Естонскиот министер за внатрешни работи ставен на руска потерница

Лаури Ланеметс 31 јануари 1983 година. Основи за претрес: потрага по член од Кривичниот законик, пишува во базата на податоци за пребарување на Министерството за внатрешни работи на Руската Федерација.

Но не е прецизиран кривичниот член.

Во февруари, естонската премиерка Каја Калас и државниот секретар Таимар Петеркоп се појавија во базата на податоци за пребарување на руското Министерство за внатрешни работи.

To top