Свет Би-Би-Си

Дејвид Камерон во посета на Блискиот Исток

Камерон ќе се сретне и со израелските и со палестинските лидери.

Дејвид Камерон во посета на Блискиот Исток

Британскиот министер за надворешни работи Дејвид Камерон пристигна на Блискиот Исток во својата прва посета на регионот откако се врати во владата минатата недела.

Како што јави Би-Би-Си, Камерон ќе се сретне и со израелските и со палестинските лидери со кои ќе разговара за договорот за ослободување на заложниците и за достава на поголема хуманитарна помош во Газа. (МИА)

To top