Свет се работи на санирање на дефектот

Цела Шри Ланка без струјa

Властите на Шри Ланка соопштија дека има прекин во снабдувањето со електричната енергија на национално ниво. Се работи на обновување на редовното снабдување.

Цела Шри Ланка без струјa

– Снабдувањето со електрична енергија е прекинато низ целата земја поради системска грешка, изјави владин претставник на Шри Ланка. Компанијата ЦЕБ, која управува со електричната мрежа, работи на обновување на редовното снабдување, изјави портпаролот на компанијата.

Локалните медиуми јавуваат дека одредени делови од земјата добиле струја.

To top