Скопје

Без струја утре делови од Центар, Петровец, Аеродром и Чучер Сандево, без вода улица „Прашка“

Според Регионалниот центар за управување со кризи, кој се повикува на информација од ЕВН, од 9 до 12 часот без струја ќе бидат жителите од улиците „Рилски Конгрес“, „Кајларска“, „Банско“, „Наум Охридски“ и „Востаничка“ во општина Центар.

Без струја утре делови од Центар, Петровец, Аеродром и Чучер Сандево, без вода улица „Прашка“

Поради планирани прекини во електродистрибутивната мрежа без електрична енергија утре ќе бидат делови од општините Центар, Петровец, Чучер Сандево и Аеродром.

Според Регионалниот центар за управување со кризи, кој се повикува на информација од ЕВН, од 9 до 12 часот без струја ќе бидат жителите од улиците „Рилски Конгрес“, „Кајларска“, „Банско“, „Наум Охридски“ и „Востаничка“ во општина Центар.

Од 08:30 до 14:30 часот без струја ќе останат дел од Катланово, селото Брезница и селото Летевци во општина Петровец, а од 09 до 16 часот корисниците од населените места Кучевиште, Мирковци, Побожје, Бродец, Малино и Танушевци.

Без струја од 08:30 до 15 часот ќе бидат корисниците од улиците Ѓорге Андреевиќ,-Кун, Благоја Мучето, Димитар Благоев, Дете Татуличе, Тодор Чангов, Божидар Рајковиќ и дел од бул.12-та Македонска Бригада во општина Аеродром.

Од ЈП Водовод и канализација, пак, информираат дека утре поради дефект на приклучна цевка на улицата „Прашка 42“ во општина Карпош, утре од 9 часот прекинато водоснабдување ќе имаат корисниците од истата улица. Водоснабдувањето ќе биде прекинато до санација на дефектот.

To top